Clementie voor botsende non

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een 80-jarige non uit Raalte krijgt geen straf, hoewel ze een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Bij het ongeval kwam een 92-jarige zuster, die bij haar in de auto zat, om het leven.

Omdat de bejaarde automobiliste haar leven gewijd heeft aan het helpen van anderen, geen stafblad heeft en heel veel spijt heeft, krijgt ze geen straf van de rechtbank in Zwolle.

Gaspedaal

De zusters reden van een ziekenhuisbezoek terug naar hun klooster in Raalte toen de bestuurster moest afremmen voor een tractor die op de weg stilstond. In plaats van de rem trapte ze per ongeluk het gaspedaal in en reed vol op de trekker. Haar 92-jarige medepassagier overleed ter plaatse. De kloosterzuster raakte zelf ernstig gewond.

Vrijwiligerswerk

Tegen de zuster was een geldboete geëist. Maar omdat ze zich jarenlang heeft ingezet voor prostituees en drugsverslaafden vindt de rechter een boete onterecht. De non doet op haar 80ste jaar nog steeds vrijwilligerswerk en heeft op eigen initiatief regelmatig contact met de familie van de omgekomen non. Volgens de rechter gaat er van een boete in dit geval ook geen preventieve werking uit.

De rechter heeft daarom besloten tot een zogenoemd rechterlijk pardon, hoewel de zuster wel schuldig is aan het ‘verwijtbaar veroorzaken van gevaar op de weg’.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com