“Cinquanta voert strategisch spel”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Marnix Wieberdink, directeur van de internationale schaatsacademie in Inzell, denkt dat de hervormingsplannen van ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta onderdeel zijn van een politiek strategisch spel.

“Cinquanta is redelijk briljant in dit soort dingen, hij roept in extremen en de uitkomst zal de middelmaat zijn zodat iedereen tevreden is”, aldus Wieberdink.

In een brief aan de ISU-leden oppert Cinquanta om de grote allround-toernooien af te schaffen. Ook wil hij de 1.000 meter voor mannen en vrouwen, de 5.000 meter voor vrouwen en de 10.000 meter voor mannen van het olympische programma halen.

Wieberdink vermoedt dat de brief van Cinquanta bewust naar buiten is gebracht met het oog op het ISU-congres later dit jaar in Dublin.

“Basisvoorwaarden aanpassen”

Wieberdink: “De kern is dat de basisvoorwaarden al een tijdje niet op orde zijn. Die basisvoorwaarden moeten worden aangepast, pas dan kun je praten over een ander format.”

Wieberdink doelt met de basisvoorwaarden op televisieaandacht in alle ‘schaatslanden’, volle stadions en ontwikkelingsprogramma’s voor schaatsers op individueel niveau en voor coaches op nationaal niveau.

Dat laatste is noodzakelijk om toekomstig talent goed te kunnen begeleiden. “We krijgen bij onze academie schaatsers uit twintig landen en dan zie je dat mensen in Roemenië, Hongarije, Oostenrijk en Zwitserland heel hard trainen, maar geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.”

Stof opwaaien

De hervormingsplannen van Cinquanta deden vooral in Nederland veel stof opwaaien. Ireen Wüst, Mark Tuitert en Bart Veldkamp verweten de ISU-voorzitter visieloos gebral. Ook Jan Dijkema, de vice-voorzitter van de internationale schaatsunie, vindt het afschaffen van grote toernooien niet in het belang van de ISU.

Wieberdink gelooft ook niet dat de allroundtoernooien zullen verdwijnen. Volgens hem brengen ze het geld binnen en maken ze de ISU tot een relatief grote, rijke en machtige sportbond.

“De uitkomst zal zijn dat de kampioenschappen een kleine vierkamp worden. Dat riep Ard Schenk jaren geleden ook al. Alles wat er nu dus wordt geroepen is helemaal niet nieuw, alleen wordt het nu deels uit paniek geroepen, deels om de boel op te schudden.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com