Celstraf voor fraude met pgb’s

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De twee eigenaren van de Haagse thuiszorgorganisatie Cross Care moeten anderhalf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Het echtpaar heeft voor zes ton gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s).

Een pgb is een bedrag waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen. Afgelopen jaren is daarmee voor tientallen miljoenen euro’s gefraudeerd. De aanpak daarvan is een prioriteit voor het Openbaar Ministerie.

Bemiddeling

Cross Care in Den Haag was een bemiddelingsbureau voor mensen die recht hadden op een pgb. Het hielp mensen met psychiatrische problemen bij het zoeken naar thuiszorg. De eigenaren van het bureau gaven zichzelf hoge salarissen en kochten vastgoed op Curaçao van het zorggeld dat hun was toevertrouwd. In 2009 deed een zorgverzekeraar aangifte van de fraude. Cross Care is failliet verklaard.

Andere fraudezaak

In een andere fraudezaak met pgb’s heeft het Openbaar Ministerie in Almere twee jaar cel geëist tegen de 47-jarige Yvonne B. Het OM eist verder dat zij 5 jaar lang niet in de zorg werkt.

Yvonne B. was met haar stichting voor gehandicapte kinderen Vrienden van Tom vaak in de media. Ze verduisterde volgens het OM bijna een miljoen euro aan persoonsgebondenbudgetten. Het geld ging onder meer op aan gokken, luxe aankopen en reisjes naar Turkije.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 200 uur tegen de voormalig partner van Yvonne B, de financieel directeur van de stichting. Hij had kunnen ingrijpen, stelt het OM, maar hij heeft dat niet gedaan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com