Büttner is klaar voor Robben

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Natuurlijk is Alexander Büttner blij met de kans die hem in de schoot wordt geworpen. Als de voortekenen niet bedriegen is Büttner dinsdagavond de vervanger van de geschorste Patrice Evra bij Manchester United, dat in de kwartfinales van de Champions League Bayern München treft. Sailliant detail: linksback Büttner zal heel vaak landgenoot Arjen Robben tegenkomen.

Veel mooier worden de affiches niet: Manchester United – Bayern München, kwartfinale Champions League. Natuurlijk gaan de herinneringen terug naar de finale van 1999. De goals van Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer in blessuretijd, die Bayern nekten. Maar in Manchester denken ze zeker ook terug aan 1958, die dag in februari. De vliegramp waarbij een groot deel van de toenmalige United-selectie het leven liet. De tragedie vond plaats in München…

“Ik voel me zelfverzekerd”

Ongetwijfeld kent Büttner de beladen historie van het duel dat hij dinsdagavond gaat spelen. Maar hij kan er niet al te lang bij stilstaan. Want Arjen Robben wacht, één van de vele sterren in het Bayern-elftal dat over de Duitse en Europese velden swingt. “Er is geen discussie mogelijk over hoe goed hij is. Ik voel me zelfverzekerd om tegen hem te spelen, ik weet wat hij kan en ben er klaar voor”, zegt Büttner.

Tegen West Ham United en Aston Villa kreeg Büttner de kans om zich voor te bereiden op het duel met Bayern. “Dat was van groot belang voor mij en ik heb er een goed gevoel over. Het is een mooie kans om mijzelf te laten zien. Het zou mooi voor mijn loopbaan zijn als ik een goede wedstrijd tegen Robben speel.”

Hoewel hij in anderhalf jaar tijd niet veel wedstrijden speelde voor United, wilde de leiding van de club niets weten van een eventuele verhuur in de winterstop. Nu blijkt waarom. En wie weet waar een goed optreden tegen Bayern en Robben voor Büttner toe kan leiden. Bondscoach Louis van Gaal zal ongetwijfeld meekijken, in de wetenschap dat goede linksbacks voor Oranje dun gezaaid zijn.

Arjen Robben kreeg juist rust afgelopen weekeinde tegen Hoffenheim. “Het wordt een zware wedstrijd”, blikte de Nederlander vooruit. “Duels in de kwartfinale zijn nooit makkelijk meer. Ik vind het persoonlijk jammer dat Van Persie geblesseerd is. Iedereen wil in de beslissende fase van de competitie spelen en het doet pijn als het niet kan. Van Persie is een heel belangrijke speler voor United, maar ze hebben voldoende kwaliteit in huis om hem te vervangen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com