Bosvelt: Feyenoord zal meerdere keren moeten stunten

Bosvelt: Feyenoord zal meerdere keren moeten stunten
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voor het eerst in bijna vijftien jaar klinkt woensdag uit de speakers van De Kuip de Champions League-hymne. De laatste keer, op 13 november 2002, was Newcastle United de tegenstander van Feyenoord. Nu is dat Manchester City. Een speciaal duel voor oud-aanvoerder Paul Bosvelt.

De inmiddels 47-jarige Bosvelt speelde voor beide clubs. “Een paar jaar geleden ben ik naar FC Twente-Manchester City geweest, maar dit is natuurlijk nog specialer. Het is een mooie loting, heel zwaar. Ik kijk er echt naar uit om aanwezig te zijn bij beide wedstrijden.”

Het zijn wedstrijden die Bosvelt vaak heeft gespeeld. Hij is de Feyenoorder met de meeste wedstrijden in de Champions League achter zijn naam (27). Maar het laatste seizoen van Bosvelt bij Feyenoord was ook het laatste seizoen van Feyenoord in de Champions League.

Bosvelt besloot na dat seizoen te vertrekken uit Rotterdam. Hij koos voor Manchester City, destijds nog een stugge middenmoter in de Premier League. Kevin Keagan was de manager van de club die degradatie maar net wist te voorkomen met spelers als Robbie Fowler, Nicolas Anelka en Steve McManaman in de selectie. Manchester City had nog nooit van Champions League-voetbal gehoord.

Nu is alles anders. Dat weet Bosvelt ook. “Het is nu wat killer en zakelijker, een tegenpool van de vereniging zoals die destijds werd gerund”, zei hij eerder al in de VARA-gids. “Ik ben een aantal keren teruggeweest. Maar elke keer als ik er ben, merk ik ook dat het niet meer de club is waarvoor ik gespeeld heb.”

De club heeft al een paar jaar de ambitie om de Champions League te winnen. Of beter gezegd: dat moet dit seizoen wel gaan gebeuren. Met Pep Guardiola aan het roer laat City zien een van de favorieten te zijn voor de eindzege.

Toch dicht Bosvelt Feyenoord kansen toe, met name in De Kuip. “Je zal in deze groep meerdere keren moeten stunten. Ik denk wel dat Feyenoord een ploeg heeft die lastig te verslaan is, al is het wel een smetje dat Nicolai Jørgensen geblesseerd is. Maar dan nog… het team laat zien heel compact en volwassen te kunnen spelen. Dat hebben ze wel nodig.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com