Bondscoach Wouda: ‘Zwemploeg onvoldoende geslaagd in EK-missie’

Bondscoach Wouda: ‘Zwemploeg onvoldoende geslaagd in EK-missie’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bondscoach Marcel Wouda is niet tevreden over de prestaties van de Nederlandse zwemploeg. Na zeven dagen zwemmen bij De Europese Kampioenschappen in Glasgow stond de teller op vijf medailles, goed voor een tiende plek in het medailleklassement.

“Onze doelstelling was om zoveel mogelijk zwemmers te begeleiden naar hun beste prestatie van dit seizoen”, aldus Wouda. “Daarin zijn we onvoldoende geslaagd. Slechts bij een derde van de starts heeft het geleid tot de beste tijd.”

Die score is lager dan vorig jaar, toen ruim zestig procent van de Nederlandse zwemploeg zich verbeterde tijdens de WK in Boedapest. “Er is dus werk aan de winkel”, oordeelde Wouda. “Ik heb wel wat ideeën over hoe en wat, maar het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen.”

Ranomi Kromowidjojo pakte brons op de 50 meter vrije slag en veroverde zilver met zowel de estafetteploeg op de 4×100 meter (met Femke Heemskerk, Kira Toussaint en Kim Busch) als de gemengde estafetteploeg (met Heemskerk, Nyls Korstanje en Stan Pijnenburg). Maar over het gehele toernooi genomen bleef ze ver verwijderd van de vorm die haar in voorgaande jaren het stempel van ‘zwemkoningin’ opleverde.

Heemskerk maakte wel indruk in Glasgow, door naast de estafettesuccessen ook op de 100 en 200 meter vrije slag de zilveren medaille te pakken.

“Ik ben erg tevreden over Femke”, zei Wouda. “Zij laat in de finales het allerbeste zien. Dat vind ik grote klasse. Verder valt ook Nyls Korstanje me op. Hij zwemt een nationaal record. Hartstikke mooi!”

Wouda liet weten geen twijfels te kennen over de inzet van Kromowidjojo, die dit EK dus slechts één individuele medaille haalde. “Het is vooral voor haarzelf een teleurstelling dat het zo is verlopen. Ze doet hier haar uiterste best en heeft het maximale eruit gehaald.”

En nu? “Nu gaan we evalueren, kijken wat de leerpunten zijn en dan kritisch zijn naar elkaar.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com