Bloemendaal en Rotterdam zijn allebei wel weer eens toe aan succes

Bloemendaal en Rotterdam zijn allebei wel weer eens toe aan succes
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Het wordt gaaf”, glundert Jaap Stockmann. “Het wordt een knaller”, klinkt Jeroen Hertzberger al net zo enthousiast. Het moge duidelijk zijn dat de twee hockeyers uitkijken naar de ontmoeting tussen hun ploegen Bloemendaal en Rotterdam.

Vanmiddag spelen die clubs op ‘t Kopje in Bloemendaal om een plaats in de finale van de Euro Hockey League. Voor beide teams zou Europees succes zeer welkom zijn, want in de strijd om het landskampioenschap kwamen ze behoorlijk tekort.

‘Geen revanche, wel mooie kans’

Toch zegt Rotterdam-aanvoerder Hertzberger geen revanchegevoelens te koesteren. “Ik zie dit niet als een kans om het seizoen te redden. Ik noem het liever dé kans op een grote prijs.”

Bloemendaal-keeper Stockmann sluit zich daarbij aan. “De EHL is gewoon een prachtig podium. Het is schitterend om in zo’n ambiance te mogen spelen. Zeker als het op je eigen club is.”

Waar Bloemendaal pas sinds de teleurstellend verlopen play-offs het vizier nu een kleine week op de Europese titelstrijd heeft gericht, werkt Rotterdam al sinds het einde van de reguliere competitie toe naar het finaleweekend van de EHL.

“We zijn al drie weken met de wedstrijd tegen Bloemendaal bezig”, beaamt Hertzberger. “Dat is best apart, maar ook wel lekker overzichtelijk.”

Over de finale, die een dag later al gespeeld wordt, en de mogelijke tegenstander daarin, is er tijdens de lange voorbereiding totaal niet gesproken bij Rotterdam.

“Nee, daar zijn we nog helemaal niet mee bezig. Het is een valkuil om te ver vooruit te denken, al vind ik wel dat we ons moeten laten inspireren door het idee dat we Europees kampioen kunnen worden.”

Dat was Rotterdam nooit eerder. Bloemendaal won de EHL al wel in het verleden. Tweemaal zelfs, maar de laatste keer is alweer vijf jaar geleden, een eeuwigheid voor een club die gewend is ieder jaar om de prijzen mee te doen.

‘Nog eentje erbij’

Wat dat betreft is Stockmann een treffend voorbeeld. In zijn eerste zes jaar op ‘t Kopje veroverde hij vijf landstitels en één EHL, in de daaropvolgende acht seizoenen volgde slechts één EHL-zege.

“En daar hoop ik dit weekend nog een prijs aan toe te kunnen voegen”, glimlacht de 33-jarige doelman die bezig is aan zijn laatste dagen als topsporter. “Want ik heb de laatste jaren inderdaad veel verloren. Toch ben ik ongelooflijk trots op mijn carrière. Ik heb namelijk ook veel gewonnen.”

Voor Stockmann dus de laatste kans op een Europese hoofdprijs, maar voor Hertzberger voorlopig ook. Door de vijfde plaats in de hoofdklasse heeft Rotterdam zich namelijk niet geplaatst voor de volgende editie van de EHL. Al legt Hertzberger zich daar niet zomaar bij neer.

Met een knipoog: “Als wij dit jaar de EHL winnen, dan moeten we maar handtekeningen gaan inzamelen om ervoor te pleiten dat de titelverdediger altijd mag meedoen. In het hockey kunnen de regels snel veranderen, dus misschien krijgen we het dan nog voor elkaar ook.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com