Bliksem treft landend vliegtuig

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een KLM-vlucht van Amsterdam naar Birmingham, Groot-Brittannië, is vrijdag tijdens onweer door de bliksem geraakt, schrijft de krant Birmingham Mail. Toen het vliegtuig bijna bij de landingsbaan was, werden de passagiers opgeschrikt door een enorme knal.

Een passagier vertelt dat hij dacht dat er een motor opgeblazen was. “Je denk dat er iets vreselijks gaat gebeuren en wacht op dat moment, ik was niet bang, maar vond het wel spannend.” De man vertelt dat hij verbaasd was dat er niets gebeurde.

De gezagvoerder informeerde de passagiers pas na de landing over de inslag. De bliksem was niet een, maar drie keer achter elkaar in het toestel ingeslagen.

Kalm

“Ik weet dat ze veel in de lucht zitten”, zegt een passagier, “maar dat ze zo kalm blijven…alles wat de gezagvoerder zei was; dames en heren, u heeft het misschien gemerkt, we zijn geraakt door de bliksem.”

Ook op de grond werd de inslag gezien en gehoord. Een vrouw uit een plaatsje in de buurt zag de bliksem meerdere keren inslaan in de staart van het vliegtuig dat op dat moment op zo’n 350 meter hoogte overvloog. Volgens de vrouw is het maar goed dat passagiersvliegtuigen meerdere inslagen zonder schade kunnen doorstaan.

Een woordvoerder van Birmingham Airport zegt dat er op die dag geen bijzonderheden waren en dat alle vliegtuigen veilig op de luchthaven zijn geland.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com