Blatter: WK Rusland gaat door

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Het WK 2018 vindt gewoon plaats in Rusland.” Dat heeft FIFA-president Sepp Blatter vrijdag gezegd tijdens een persgesprek. De recente ontwikkelingen tussen buurlanden Rusland en Oekraïne zijn geen punt van aandacht: “Het WK is aan Rusland gegeven en we gaan door met het werk voor dat WK”, aldus Blatter.

Op beschuldigingen van omkoping rondom de toewijzing van de WK’s aan Rusland in 2018 en Qatar in 2022 wil hij niet reageren. Blatter beroept zich daarbij op de interne FIFA-regels die voorschrijven dat hij niks mág zeggen. De internationale voetbalbond is bezig met een eigen onderzoek naar de beschuldigingen. Zolang dat onderzoek nog loopt geeft de FIFA-baas geen commentaar.

Bezoek Qatar

Niet alleen de gang van zaken rondom de toewijzing van de toernooien is omstreden. Ook komen er steeds opnieuw verhalen naar boven over de slechte werkomstandigheden voor de bouwvakkers die werken aan de stadions in Qatar. Blatter zegde toe nog voor de start van het WK in Brazilië een bezoek te zullen brengen aan het land in het Midden-Oosten. Dit om nogmaals te benadrukken dat de werkomstandigheden voor de bouwers van de stadions goed moeten zijn.

Krim

De FIFA en de UEFA hebben zich ook uitgesproken over de situatie in de Oekraïense voetbalcompetitie. De twee clubs uit de Krim blijven dit seizoen in ieder geval deel uitmaken van de Oekraïense competitie. Nu Rusland de Krim heeft ingelijfd hebben de twee clubs uit die regio, Tavria Simferopol en Sebastopol , gevraagd om vanaf volgend seizoen in Rusland te mogen spelen. De beslissing over dat verzoek volgt later.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com