Blangé slaat ‘teleurgesteld’ de KNVB-deur achter zich dicht

Blangé slaat ‘teleurgesteld’ de KNVB-deur achter zich dicht
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De KNVB en Peter Blangé hebben de gesprekken over de ontbinding van het contract van de prestatie- en innovatiemanager (PIM) afgerond. De oud-volleyballer moet op 1 juli weg bij de voetbalbond.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, laat Blangé weten. “Ik ben hier niet begonnen om er na krap anderhalf jaar weer te vertrekken. De KNVB wil een andere kant op en ik respecteer hun keuze. Ik kijk met een goed gevoel terug op wat er de afgelopen anderhalf jaar allemaal is bereikt.”

Nieuwe structuur

Blangé, de olympisch volleybalkampioen van 1996, werd vorig jaar op voorsprak van de inmiddels vertrokken technisch directeur Hans van Breukelen binnengehaald bij de KNVB om zich in Zeist bezig te houden met innovatie in het voetbal.

“De behoefte om op basis van onderzoek en innovatie een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de voetbalprestaties blijft overeind”, stelt Eric Gudde, de nieuwe directeur betaald voetbal. “We gaan dit alleen anders invullen onder de nieuwe structuur.

Hoe, dat laat Gudde niet weten. De functie van ‘PIM’ komt in ieder geval te vervallen. De term ‘PIM’ riep veel weerstand op in de overwegend conservatieve voetbalwereld, ook omdat het een oud-volleyballer betrof.

Toen Dick Advocaat nog bondscoach was, grapte hij eens: “Pim, wie is dat?”

Toch kijkt Blangé met tevredenheid terug op zijn tijd bij de KNVB. “De potentie van het Nederlandse voetbal, met de inmiddels gemoderniseerde campus (inclusief alle aanwezige meetsystemen), is enorm.”

“Daarbij is innovatie en ‘anders denken’ noodzakelijk om uit de huidige situatie van het Nederlandse voetbal te komen. Ik zie ernaar uit om elders mijn expertise in een sport-gerelateerde functie voort te zetten”, sluit hij af.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com