Bizarre slopestylefinale: 32 valpartijen in 50 runs

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Onverantwoord.” Dat is in één woord de conclusie van de gehele internationale snowboardwereld nadat de organisatie van de Olympische Spelen in Pyeongchang het onderdeel slopestyle voor vrouwen gewoon door liet gaan. Door de wind eindigden 32 van de 50 runs in een valpartij.

Dat zelfs de winnares van goud later haar bedenkingen uitte, is veelzeggend. “Tussen de eerste en tweede run veranderden de weersomstandigheden. We hadden problemen met snelheid en de wind”, stelde de Amerikaanse Jamie Anderson. “De omstandigheden waren ongelukkig.”

Winnares brons: dit was te gevaarlijk

De winnares van brons ging nog een stapje verder. “De omstandigheden waren slecht. Het was te gevaarlijk”, aldus de Finse Enni Rukajarvi. “Je wist niet hoe de wind zou waaien. Je moest geluk hebben. Ik doe al lang mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben nog blijer dat niemand gewond is geraakt dan dat ik brons heb gewonnen.”

En dan hebben we de snowboardsters die buiten het podium belandden nog niet eens gehoord. Topfavoriete uit Oostenrijk Anna Gasser, uiteindelijk vijftiende, zei tegen de BBC: “Dit is geen eerlijke competitie. Ik ben teleurgesteld in de organisatie. Dit was ook geen goede reclame voor het snowboarden.”

IOC-woordvoerder Mark Adams verwees naar de internationale skifederatie FIS. “Zij organiseren de competitie. Zij kennen de sporters en de omstandigheden waarin ze moeten sporten. Voor ons staat de veiligheid van de deelnemers op één.”

De Nederlandse Cheryl Maas ging in beide runs onderuit en eindigde als 23ste. Ze was na afloop uitermate ontstemd over het doorgaan van de finale. “Dit zijn geen condities om een wedstrijd te beginnen. Niemand wist of je de landing wel zou halen en hoe ver je zou komen. Het verpest gewoon de wedstrijd.”

De FIS kwam tussen beide runs door met een verklaring. “De beslissing om de finale vandaag door te laten gaan, is gemaakt na overleg met alle teamcaptains. De jury en de vertegenwoordigers van alle teams waren akkoord.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com