Beving en tsunami bij kust Chili

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voor de kust van Chili is een aardbeving geweest met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Volgens de eerste berichten is er een tsunami ontstaan van ongeveer twee meter hoog.

Volgens de Chileense marine heeft de vloedgolf al sommige gebieden langs de noordelijke kust bereikt. Er zijn nog geen berichten over slachtoffers. Wel zouden er door aardverschuivingen wegen zijn geblokkeerd.

Evacueren

De Amerikaanse nationale geologische dienst USGS zegt dat er een tsunami-waarschuwing is uitgegeven voor de hele Latijns-Amerikaanse westkust. De Chileense autoriteiten zijn begonnen met het evacueren van bewoners.

Mensen wordt geadviseerd om niet met de auto maar te voet hoger gelegen gebieden op te zoeken, om verkeersopstoppingen te voorkomen

Peru

Ook de autoriteiten van buurland Peru zijn in de kustregio Ica begonnen met een grote evacuatie.

Het epicentrum van de beving lag 86 kilometer ten noordwesten van de Chileense badplaats Iquique. In de regio is veel mijnbouw. De beving was vrij dicht bij het aardoppervlak; zo’n tien kilometer onder de zeebodem.

In Chili komen aardbevingen geregeld voor. In februari 2010 veroorzaakte een beving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter voor de kust van Chili een tsunami. Verschillende kustdorpen raakten zwaar beschadigd. Daarbij kwamen honderden mensen om het leven.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com