Beschietingen bij grens Korea’s

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Noord-Korea heeft raketten afgevuurd richting het betwiste grensgebied met Zuid-Korea. Dat melden Zuid-Koreaanse media.

Het lijkt erop dat restanten in het water iets ten noorden van de Zuid-Koreaanse eilanden zijn beland. Het staat nog niet vast of ze in Zuid-Koreaanse wateren zijn terechtgekomen.

De Zuid-Koreaanse regering heeft fel gereageerd op de aanval en zou nu zelf ook raketten op het noorden hebben afgevuurd.

Waarschuwing

Pyongyang had schepen in de regio eerder vannacht al gewaarschuwd om het grensgebied te mijden. Ook waarschuwde het bewind van Kim Jong-un voor een militaire oefening op zeven plekken in zee.

Zuid-Korea liet meteen daarna weten hard te zullen reageren als er daadwerkelijk raketten gelanceerd zouden worden. Dat lijkt nu te zijn gebeurd.

De maritieme grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt vlak bij een reeks eilanden waar mensen wonen. De bewoners zoeken veiligheid in schuilkelders, meldt correspondent Marieke de Vries. De inwoners van de eilanden in de grensstreek willen graag autonoom zijn.

Spanning

Afgelopen woensdag vuurde Noord-Korea ook al twee middellangeafstandsraketten af. Die lancering werd door de VN-Veiligheidsraad scherp veroordeeld.

De spanning op het Koreaanse schiereiland is weer opgelopen vanwege de jaarlijkse oefening die de VS en Zuid-Korea binnenkort houden. Ook vorig jaar leidde dat tot veel machtsvertoon uit Pyongyang.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com