Bekking én NOS maken zich op voor nog een ‘historische etappe’

Bekking én NOS maken zich op voor nog een ‘historische etappe’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bouwe Bekking haalde gisteren een huzarenstukje uit door de tiende etappe van de Volvo Ocean Race te winnen met een inhaalslag vanaf de zesde plaats. Het leverde de Nederlandse boot de koppositie in het algemeen klassement op naast Mapfre, met dank aan een andere Nederlander.

“We zijn superblij met deze overwinning. Dat we daarvoor een bonuspunt krijgen, is super. Dank ook aan AkzoNobel van Simeon Tienpont die voor Dongfeng als derde zijn geëindigd”, zei Bekking. Want als Dongfeng derde was geworden, had Team Brunel de eindzege niet in eigen hand gehad.

Feitelijk staan drie boten bovenaan

Brunel en Mapfre gaan donderdag met 65 punten de laatste etappe naar Den Haag in. Dongfeng staat op 64 punten, maar krijgt aan het eind nog een punt extra omdat ze over de hele race het snelst hebben gevaren. Feitelijk staan de drie boten nu dus precies gelijk.

“Drie boten die nog kunnen winnen, beter kun je het niet krijgen voor het zeilen”, vindt Bekking. “Mensen kunnen nu zien hoe mooi zeilen is. De aankomst in Den Haag wordt hoe dan ook fantastisch.”

NOS-verslaggever vaart mee met Brunel

NOS-verslaggever Ayolt Kloosterboer kijkt ook uit naar de laatste etappe. Helemaal omdat hij als gast mag meevaren met Team Brunel. “Zo’n cruciale en historische etappe en ik zit er middenin. Alsof je achterop springt bij Max Verstappen in een Formule 1-race.”

De NOS zal de kijker in de slotweek op de hoogte houden mede door liveschakelingen met Kloosterboer op de boot.

Kloosterboer: “In de 45-jarige geschiedenis van de race is het nog nooit zo spannend geweest. Bekking wordt zondag 55 jaar. Dit is de achtste keer dat hij meedoet, maar hij heeft de Ocean Race nog nooit gewonnen. Hij weet: het moet nu gebeuren.”

Het is heel simpel. De boot die van de drie koplopers als eerste in Den Haag is, wint de Volvo Ocean Race. “Het is een korte etappe. Er is geen enkele ruimte voor fouten. Dat is echt dodelijk. Bekking gaat alle risico’s nemen en de grenzen van de boot opzoeken. Misschien wel er overheen.”

Kloosterboer zou Bekking zelfs een handje kunnen helpen als hij toch op de boot aanwezig is. “Daar ben ik nog niet uit, of ik dat doe. Dan benadeel ik dus een ander team en ben je dan nog een onafhankelijk journalist. Maar goed, ze zullen me ook echt niet aan het roer zetten ofzo.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com