AZ in de sneeuw tegen Anzji

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In Alkmaar lijkt het wel lente, maar AZ heeft vandaag in Rusland met heel andere omstandigheden te maken. In een winters decor gaat AZ proberen zich ten koste van Anzji Machatsjkala te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.

AZ had rekening gehouden met de omstandigheden en de spelers beschikken dan ook over de noodzakelijke mutsen, handschoenen en het juiste schoeisel. Volgens Nick Viergever zal het toch een zware dobber worden om de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen: “Zij zijn het gewend, zij spelen vaker onder deze omstandigheden en zijn een fysieke ploeg die niet voetballend willen spelen.”

Een extra hindernis voor AZ is de afwezigheid van Dick Advocaat op de bank. De coach werd vorige week in Alkmaar naar de tribune gestuurd en dat leverde een schorsing op. Tijdens de wedstrijd zullen Martin en Dennis Haar de honneurs waarnemen.

Postduiven

Op de persconferentie grapte Advocaat dat hij via postduiven met zijn assistenten wil communiceren, maar over de gekozen tactiek liet hij minder los. “Wij moeten gewoon zorgen dat we een doelpunt maken. We gaan dus wel op jacht naar een goal, maar vanuit een goede organisatie. Dat is belangrijk”, aldus Advocaat.

De doelpunten van AZ moeten van de aanvallers komen, maar die kampen weer met dat besneeuwde veld. Steven Berghuis merkte het tijdens de training, waar het afwerken niet helemaal naar wens ging. Ook al weet hij dat Anzji een sterke tegenstander is, tijdens de wedstrijd mogen er geen excuses zijn.

“Ik vind dat we vorige week veel te weinig deden met de geboden ruimte. Nu is het veld anders en zijn de ruimtes kleiner, dus wordt het puur resultaatvoetbal.” Voor Berghuis is er weinig twijfel wat dat resultaat inhoudt: “Er is maar één missie en dat is doorkomen. Het maakt niet uit hoe.”

Dramatisch seizoen

Het duel met Anzji wordt in Ramenskoje gespeeld, een stad ten zuidoosten van Moskou. AZ speelt in het stadion van FC Saturn, dat plaats biedt aan zo’n 16.000 toeschouwers. Of er ook zoveel zullen zijn, lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Anzji beleeft een dramatisch seizoen en staat laatste in de Russische competitie. De club probeerde met veel geld en grote uitgaven de Europese voetbaltop te bestormen. Daar leek Anzji ook in te slagen, totdat suikeroom Soelejman Kerimov ineens de geldkraan dichtdraaide en alle mooie plannen in rook opgingen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com