AZ bezorgt KNVB hoofdbrekens

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De uitkomst van de Europa League-kwartfinale tussen AZ en Benfica kan grote gevolgen hebben voor het slot van de eredivisie. Als AZ de halve finales bereikt, heeft de KNVB een logistiek probleem.

Een eventuele halve finale van de Alkmaarders staat gepland voor donderdag 1 mei, dat is twee dagen voor de laatste competieronde. Volgens de planning van de KNVB speelt AZ op de slotdag van de eredivisie thuis tegen Feyenoord. Maar dat duel kan dan niet doorgaan, omdat er reglementair minimaal drie dagen rust tussen twee wedstrijden moet zitten.

Bijkomend probleem voor de voetbalbond is dat alle wedstrijden in de laatste competitieronde gelijktijdig gespeeld moeten worden, dus niet alleen AZ-Feyenoord zal naar een andere datum moeten worden verschoven.

Geen alternatief

Bovendien lijkt een alternatieve speeldag niet voorhanden. Een dag later (zondag 4 mei) is vanwege dodenherdenking juist gemeden door de KNVB. Maandag 5 mei kan het ook niet, omdat twee dagen later de play-offs alweer beginnen.

Uiteraard is er van een probleem geen sprake als het favoriete Benfica de ploeg van Dick Advocaat uitschakelt, maar het is de vraag of competitieleider Gijs de Jong van de KNVB een betere oplossing in gedachten heeft dan donderdag met een Benfica-sjaal om de nek naar de tv te kijken.

“Meerdere scenario’s”

De Jong zegt van wel, maar laat niets weten over die plannen. “Wij zijn druk bezig om naar de diverse scenario’s te kijken. Pas als het zover is, zullen wij daarover nadere mededelingen doen. Mocht het zover komen dat AZ de halve finales haalt, dan is het jammer voor het competitieschema, maar daar hebben we dan wel een heel goede reden voor.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com