Australië kan weer naar WK, maar wordt nooit meer zoals met Hiddink

Australië kan weer naar WK, maar wordt nooit meer zoals met Hiddink
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Net als in 2005 gaat Australië straks om 10.00 uur in een ultieme play-offwedstrijd proberen het WK voetbal te halen. Dit keer is Honduras de tegenstander, twaalf jaar geleden was dat Uruguay. Het werd een van Guus Hiddinks moments of fame.

Hiddink was aangesteld als bondscoach van de Socceroos voor de play-offs tegen Uruguay. Hij had twee weken de tijd om een wonder te verrichten en dat lukte. Na een 1-0 nederlaag in Montevideo werd in het Olympisch Stadion van Sydney voor een uitzinnige menigte van 82.600 mensen het felbegeerde WK-ticket veroverd in een penaltyreeks.

Nooit meer vergeten

Voor het eerst in 32 jaar ging Australië weer naar het WK. “Deze voetbalavond zullen we in Australië nooit meer vergeten”, werd er direct in het stadion omgeroepen. Die avond geldt nog steeds als het mooiste voetbalmoment ‘Down Under’.

Hiddinks legende werd alleen maar groter door met Australië op het eindtoernooi in Duitsland de groepsfase te overleven en pas te strandden in de achtste finales. Het deed denken aan zijn sensationele halvefinaleplaats met Zuid-Korea vier jaar eerder.

Cahill is er ook nu weer bij

Tim Cahill was een van Hiddinks belangrijkste spelers en de 37-jarige middenvelder is nog steeds een dragende kracht van Australië, al moest hij het eerste duel in Honduras (dat in 0-0 eindigde) vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Voor het beslissende duel is hij fit verklaard. Aan een nieuwe penaltyreeks wil hij echter nog niet denken. HIj gaat uit van een overwinning: “Dat is het verschil tussen mij en iemand anders. Ik denk niet negatief voor zo’n grote wedstrijd.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com