AS Roma bouwt eigen Colosseum

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Met ingang van het seizoen 2016/2017 wil AS Roma zijn thuiswedstrijden spelen in een peperduur nieuw stadion dat plaats moet bieden aan 52.500 toeschouwers. In de buurt van het nieuwe ‘Colosseum’ moet ook een modern trainingscomplex verrijzen.

“De stad en onze fans verdienen een stadion van wereldklasse”, zei de Amerikaanse eigenaar James Pallotta, die woensdag de plannen presenteerde in aanwezigheid van burgemeester Ignazio Marino van Rome, clubiconen Francesco Totti en Daniele De Rossi en hoofdtrainer Rudi Garcia.

“AS Roma financiert project zelf”

De Amerikaanse architect Dan Meis heeft zich voor het nieuwe onderkomen, dat geen atletiekbaan zal krijgen en zo’n 20.000 toeschouwers minder zal kunnen herbergen dan het Stadio Olimpico, laten inspireren door het Colosseum. De kosten voor het stadion en de benodigde infrastructuur volledig gedragen worden door de club zelf.

Clubeigenaar Palotta, die zijn fortuin vergaarde via hedgefondsen en in 2011 namens een consortium uit Boston als eerste buitenlandse partij een Italiaanse Serie A-club in handen kreeg, schat de bouwkosten op 300 miljoen euro. De infrastructurele investeringen in de wijk Tor di Valle, ten zuiden van het centrum van Rome, liggen vele malen hoger. De totale kosten zouden daardoor op kunnen lopen tot een miljard euro.

Volksclub Roma altijd vreemde in Stadio Olimpico

Het Stadio Olimpico, dat in 1937 gebouwd werd in opdracht van de fascistische leider Benito Mussolini, was sinds 1953 de thuishaven van AS Roma. Ondanks ingrijpende verbouwingen, onder andere voor de Olympische Spelen in 1960 en het WK voetbal in 1990, draagt het stadion nog altijd de sporen van het fascistische verleden. De laatste grote verbouwing vond plaats voorafgaand aan de Champions League-finale van 2009, waarin Barcelona met 2-0 te sterk was voor Edwin van der Sars Manchester United.

“Het Stadio Olimpico is een geweldige plek voor ons geweest, maar het stadion heeft zijn tijd gehad”, zei Palotta, die verwees naar zijn 37-jarige aanvoerder Francesco Totti om aan te geven dat hij vaart achter de verhuizing wil zetten. “Ik wil Francesco als eerste het veld op zien rennen.”

De Romeinse volksclub van de geblesseerde Kevin Strootman, momenteel tweede in de Serie A, huurde het Stadio Olimpico samen met aartsrivaal Lazio van het Italiaans Olympisch Comité. Als het project slaagt, dan wordt AS Roma pas de tweede Italiaanse club met een eigen stadion. Juventus ging de Romeinen in 2011 voor.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com