Alarm Amnesty over geweld Nigeria

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Amnesty International slaat alarm over de situatie in Nigeria. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn door geweld van Boko Haram en de veiligheidsdiensten zeker 1500 doden gevallen. Meer dan de helft van de slachtoffers zijn burgers.

Volgens Amnesty is het geweld in het noordoosten van Nigeria de laatste maanden geëscaleerd. Zowel de islamitische terreurgroep Boko Haram als de Nigeriaanse veiligheidsdiensten maken zich daarbij schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, zegt Amnesty.

“De wreedheden van Boko Haram zijn werkelijk schokkend en creëren een klimaat van angst en onveiligheid”, schrijft Amnesty in zijn rapport. “Maar dat is geen rechtvaardiging voor de bruutheid waarmee de Nigeriaanse veiligheidsdiensten terugslaan.”

Zonder proces

Als voorbeeld noemt Amnesty de gebeurtenissen op 14 maart. Gewapende strijders van Boko Haram vielen toen een gevangenis in Maiduguri aan, een grote stad in het noordoosten van het land. Honderden gevangenen werden bevrijd.

Het Nigeriaanse leger sloeg volgens Amnesty hard terug. Zeker 600 ontsnapte gevangenen werden, nadat ze weer waren opgepakt, zonder proces geëxecuteerd. Dat gebeurde op verschillende plaatsen in Maiduguri, zegt de mensenrechtenorganisatie. De meeste van hen waren ongewapend.

Internationale gemeenschap

Volgens Amnesty International is de Nigeriaanse regering niet bereid en niet in staat om de geweldplegers te berechten. De organisatie doet daarom een beroep op de internationale gemeenschap om Nigeria op dit punt te helpen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com