Ajax ook niet langs NAC Breda

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Ajax heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van FC Twente en Vitesse. Na de 1-1 van vorige week tegen Cambuur, speelden de Amsterdammers nu in Breda met 0-0 gelijk tegen NAC.

De wedstrijd begon voor Ajax in mineur. Siem de Jong kreeg de bal in de vijfde minuut na een mooie aanname niet langs Jelle ten Rouwelaar, liep bij die actie een hamstringblessure op en moest naar de kant. Bij NAC leidde dat niet tot veel meer offensieve daden. De thuisploeg kon geen vuist maken tegen de Amsterdammers, die het meeste balbezit hadden.

Amper kansen Ajax

Ajax deed daar weinig mee – in elk geval geen kansen creëren. Het hielp wel NAC aan een mogelijkheid om te scoren. Ricardo van Rhijn speelde de bal met de borst terug op zijn doelman, maar deed dat met te weinig vaart, waardoor Rydell Poepon opeens gevaarlijk werd. Jasper Cillessen was net iets eerder bij de bal.

Na ruim een half uur kwam de tweede Ajax-kans. Na een missertje van Henrico Drost schoot Kolbeinn Sigthórsson (de vervanger van De Jong) uit de draai tegen Ten Rouwelaar op. Even later was Sepp de Roover aan de andere kant heel dicht bij de 1-0. De verdediger speelde zich knap vrij en stond plots oog in oog met Cillessen. Die stopte de inzet en stond ook bij de rebound paraat.

In de slotfase van de eerste helft deed Ajax wel wat met het balbezit, al bleef dat beperkt tot enkele gemiste kansen. De grootste was voor Sightórsson, die simpel leek te gaan scoren. De IJslander schoot de bal echter tegen het hoofd van De Roover, die daar zelf niks van wist.

Niet spectaculair

Na rust was NAC aanvankelijk niet de mindere van het slordige Ajax en ging het spel meer op en neer. Veel spectaculairs gebeurde er echter niet, ook niet toen Ajax gaandeweg toch weer een overwicht kreeg. De Bredanaren konden zich telkens rustig instellen op het ideeënloze aanvalsspel van de Amsterdammers. Aan de andere kant wist Elson Hooi zich bij een zeldzame NAC-aanval net niet vrij te spelen om goed te kunnen uithalen.

De druk van Ajax werd in het laatste kwartier groter. De kwaliteit van het Amsterdamse spel hield daarmee geen gelijke tred en NAC haalde zonder kleerscheuren de eindstreep.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com