Ajax bereikt finale KNVB-beker

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Ajax heeft zich voor de 24ste keer in de clubhistorie voor de bekerfinale geplaatst. Met doelman Kenneth Vermeer als uitblinker werd AZ in Alkmaar met 1-0 verslagen.

Na een voorzichtig begin ontspon zich een aantrekkelijk duel, waarin om elke meter werd gestreden en beide ploegen de aanval zochten. Lasse Schøne schoot over, AZ claimde een strafschop (terecht niet gegeven), Esteban hield Daley Blind van een treffer af en Viktor Elm kopte over.

Na een half uur trok Joël Veltman Elm licht aan de arm; de Ajax-verdediger kreeg zijn tweede gele kaart (binnen een minuut), waarna Vermeer de penalty van Aron Jóhannsson stopte. Vlak voor rust werd een goal van AZ terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Tien tegen tien

Direct na rust was het opeens tien tegen tien, toen Mattias Johansson zijn tweede geel incasseerde nadat hij Lesly de Sa had aangetikt. En het drama voor AZ werd nog groter, want Schøne schoot de vrije trap schitterend in de kruising: 0-1.

AZ ging daarna op zoek naar de 1-1, had ook veel balbezit, maar in de buurt van Vermeer ging het telkens mis. Twintig minuten voor tijd leek de gelijkmaker dan toch te vallen, maar Vermeer redde met een katachtige reflex bij een inzet van Jóhann Berg Gudmundsson; uit de aansluitende corner kopte Elm rakelings voorlangs.

In de slotfase was Vermeer alert bij kansen voor Roy Beerens en Denni Avdic en schoot Ajax-invaller Lerin Duarte twee keer naast. Het deerde de Amsterdammers niet: zij staan op 20 april tegen PEC Zwolle in de bekerfinale.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com