“Agents Obama dronken in A’dam”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Drie Amerikaanse agenten van de geheime dienst die president Obama hadden moeten beschermen in Amsterdam zijn zondag voortijdig terug naar de VS gestuurd. Ze waren zaterdagnacht dronken geworden tijdens een nachtje stappen en een van hen werd bewusteloos gevonden in een hotellobby, schrijft The Washington Post.

De krant heeft gesproken met drie anonieme bronnen die dicht op de zaak zitten. Medewerkers van het Amsterdamse hotel, dat niet bij naam wordt genoemd, zouden de Amerikaanse ambassade hebben gewaarschuwd nadat ze de bewusteloze geheim agent hadden aangetroffen.

De ambassade heeft daarna contact opgenomen met managers van de geheime dienst die Obama op zijn reis in Europa begeleiden. Een woordvoerder van de geheime dienst bevestigt tegen The Washington Post dat er drie medewerkers om disciplinaire redenen teruggekeerd zijn naar de VS, maar wil geen details geven.

Cartagena

Het gedrag van de drie zou in strijd zijn met nieuwe regels die werden ingesteld na een schandaal met geheim agenten in Colombia. In april 2012 had een groep agenten voor een bezoek van Obama flink gedronken en een aantal prostituees naar een hotel in Cartagena gebracht.

Die kwestie leidde tot het ontslag van tien geheim agenten, verschillende onderzoeken en een verscherping van de regels voor Secret Service agents. De baas van de dienst destijds, Mark Sullivan, bood zijn excuses aan en stapte enkele maanden later op.

Elite-eenheid

Volgens de regels hadden de agenten in Amsterdam tot tien uur voor het begin van hun dienst geen alcohol meer mogen drinken. Omdat ze zondag opgeroepen zouden worden voor ‘duty’ waren ze waarschijnlijk in overtreding.

De drie zouden deel hebben uitgemaakt van een elite-eenheid die de taak heeft om Obama te beschermen als zijn konvooi wordt aangevallen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com