Afgehakte dierenpoten opgehangen in Brabantse bossen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De afgelopen dagen zijn in Brabant op diverse plekken afgezaagde dierenpoten gevonden. Het begon woensdag in de omgeving van Oss. Hondenuitlater Bert van Geffen vond een poot in een boom. Hij vroeg zich op Twitter af of er sprake was van stroperij.

Boswachter Erik de Jonge weet zeker van niet. “Mijn eerste gedachte was: een buizerd. Want die roofvogel sleept zijn buit mee de boom in om die daar op te peuzelen. Als ‘ie klaar is, laat hij de rest liggen. En deze poot zag er aardig verteerd uit.”

Bij het gewricht afgehakt

Maar later deze week kwamen er meer meldingen. Op een bankje, ook in de buurt van Oss, werden afgezaagde hertenpoten aangetroffen. Omdat die keurig, bijna professioneel, bij het gewricht zijn afgehakt vermoedt De Jonge niet langer dat het beestenwerk is.

Een andere hondenuitlater vond ook een poot, schrijft Omroep Brabant, achter een poster gestoken bij Heeswijk. “Dan denk je nog aan een statement van iemand die erop wil wijzen dat loslopende honden reeën opjagen en verwonden.”

Maar nu zijn het er zoveel, dat boswachter De Jonge zich afvraagt: wat is het dan wel? Stroperij is het niet. “Want dat is illegaal. En geen enkele stroper is erop uit zichzelf te verraden. Die laat echt geen pootje slingeren.”

Nu er inmiddels ook op diverse plekken wildezwijnenpootjes slingeren, begint hij te denken aan een kwajongensstreek of provocatie. “Dit is geen toeval meer.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com