Advocaat ziet het liefst een Nederlandse bondscoach

Advocaat ziet het liefst een Nederlandse bondscoach
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Wordt de oefeninterland tegen Roemenië van dinsdag de laatste wedstrijd met Dick Advocaat als bondscoach? Het is al een tijdje de grote vraag rond het Nederlands elftal, mede doordat Advocaat zelf de afgelopen dagen voor verwarring over zijn toekomst zorgde.

Na afloop van de training van Oranje in Boekarest was de 70-jarige trainer in ieder geval duidelijk: morgen horen we wat hij gaat doen. “100 procent”, aldus Advocaat.

De bondscoach bevestigde dat hij afgelopen week heeft gesproken met de nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde. “Het ging om de organisatie rondom het Nederlands elftal. En dan kom je bij meerdere onderwerpen waarover ik mijn mening heb gegeven. Dat gaat hij nu waarschijnlijk analyseren en op een gegeven moment komen ze met een besluit.”

Advocaat wilde nog wel kwijt dat hij het liefst een Nederlandse bondscoach zou zien. Gudde zei vorige week op zijn eerste werkdag open te staan voor een buitenlandse trainer. “We hebben genoeg goede Nederlandse trainers, waarom zouden we dan naar het buitenland moeten kijken?”, aldus de bondscoach.

“Mijn mening is duidelijk, die is hetzelfde als Guus Hiddink. Als ze willen, zijn er genoeg goede coaches uit Nederland. Alles draait om kwaliteit.”

Wijzigingen in Oranje

Voor de laatste interland van Oranje in 2017 voert Advocaat waarschijnlijk een aantal wijzigingen door in zijn elftal. Matthijs de Ligt zal centraal achterin de zieke Karim Rekik vervangen. In plaats van Timothy Fosu-Mensah, die donderdag tegen Schotland met lichte hamstringklachten uitviel, speelt Joël Veltman. Verder keert Davy Pröpper waarschijnlijk terug op het middenveld en lonkt er een basisplaats voor rechtsbuiten Steven Berghuis.

De Hagenaar kan in Boekarest zijn 37ste overwinning als bondscoach van Oranje vieren en daarmee het record in handen krijgen dat hij nu nog deelt met de Engelsman Bob Glendenning. “Dat is leuk, maar verder ook niet. Al kan ik niet ontkennen dat het eergevoel ook meespeelt.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com