Advocaat: een geweldige prestatie

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

AZ plaatste zich dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Anzji voor de kwartfinales van de Europa League. Trainer Dick Advocaat was een tevreden man na afloop van de wedstrijd in het Russische Ramenskoye. “Ik ben zeer trots op de groep en ook op AZ. Voor de club is dit een geweldige prestatie”, aldus de 66-jarige oefenmeester in NOS Langs de LIjn.

“Voor AZ is het bereiken van de kwartfinales een knappe prestatie. Twaalf wedstrijden gespeeld en nul verloren, volgens mij. Dan kun je zeggen Europa League is niet de top, maar je moet het toch wel doen.”

“Ook zo’n Anzji… Nu hebben ze spelers erbij gehaald; Smolov en Boecharov. Die Boecharov kost twaalf tot veertien miljoen euro en dan kunnen ze wel zeggen dat hij niet zo goed is, maar dat is toch anders. En die Smolov is ook een goede speler, heeft ook het nationaal elftal gehaald.”

‘Was heel moeilijk’

Advocaat moest de hele wedstrijd vanaf de tribune toekijken vanwege zijn schorsing. Die liep hij op in de heenwedstrijd in Alkmaar toen hij commentaar had op de leiding.

“Het was heel moeilijk om het van de andere kant te zien. We hadden het eerder af moeten maken en het duurt dan weer veel te lang. In de tweede helft hadden we de eerste tien minuten veel kansen en als je er daar één van maakt, is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld. Nu was het tot het einde gevaarlijk.”

Advocaat werd na afloop in de armen gesloten door zijn spelers en staf. “Er is een geweldige teamgeest. We hebben een heel goede staf die elkaar alles gunt en dat zie je ook na de wedstrijd. Mij geeft dat een geweldig gevoel en de jongens zelf ook, want we doen alles samen. Dat is ook het leukste.”

PEC Zwolle

Advocaat had eerder aangegeven met een B-elftal te gaan spelen tegen PEC Zwolle komende zondag, maar trekt die uitspraken nu terug: “Ik probeer gewoon met een goed elftal te spelen tegen PEC. Die uitspraken waren een beetje gechargeerd. De jongens die fit zijn, zullen gewoon spelen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com