ACM waarschuwt voor pc-virus

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt voor een nieuw computervirus. Tientallen grote Nederlandse websites hebben maandagavond het virus verspreid. Een bedrijf dat de advertenties voor deze websites regelt, was gehackt.

Criminelen proberen met het virus, een Trojaans paard, in te breken in computers om bankgegevens te achterhalen.

Volgens computerbeveiligingsbureau Fox-IT zijn onder meer de sites van Marktplaats, Wehkamp, Vakantieveilingen en Center Parcs getroffen. Het virus is nu niet meer actief op de websites.

Virusscanner

Mensen die maandag tussen 18:00 en 00:00 uur de websites hebben bezocht en gebruik maken van Windows, wordt geadviseerd een virusscanner te downloaden en verdachte bestanden te verwijderen. Ook wordt hun aangeraden om hun bankrekening goed in de gaten te houden.

Het gebeurt niet vaak dat de Autoriteit Consument & Markt een waarschuwing verspreid. “Wij doen dit niet zomaar. Vooral niet of slecht beveiligde computers met verouderde software kunnen besmet zijn geraakt, ook al heeft de consument niets raars gemerkt aan zijn computer en niets aangeklikt op de websites”, aldus een woordvoerder van de ACM.

Het is nog niet bekend of er consumenten getroffen zijn door het virus.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com