Aangeslagen Sampaoli onder vuur: dit doet heel veel pijn

Aangeslagen Sampaoli onder vuur: dit doet heel veel pijn
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bondscoach Jorge Sampaoli kreeg de volle laag van het Argentijnse journaille na de ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Kroatië. Onder zijn bewind speelde Argentinië dertien interlands, maar nooit stuurde hij een ongewijzigde ploeg de wei in, luidde een van de verwijten.

Ook in het groepsduel met de Kroaten had hij drie wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen IJsland (1-1) doorgevoerd. Bovendien liet Sampaoli zijn ploeg ineens met vier middenvelders en drie aanvallers aantreden.

“De bedoeling was om Kroatië op eigen helft onder druk te zetten. Maar die speelwijze pakte niet goed uit”, trok de coach, die tijdens de persconferentie na de wedstrijd een onrustige indruk maakte, het boetekleed aan. “Daar ben ik verantwoordelijk voor. Met een andere tactiek was deze wedstrijd misschien beter verlopen.”

Kluts kwijt

“Deze nederlaag doet heel veel pijn”, ging hij verder. “Na de eerste treffer waren we de kluts kwijt. We waren emotioneel gebroken en konden niet meer terugvechten. Wij moeten het als team hebben van Leo (Lionel Messi, red.), maar we kregen de bal niet bij ‘m. Ook omdat de tegenstander er alles aan deed dat te voorkomen.”

De hoop op kwalificatie voor de volgende ronde is Sampaoli nog niet kwijt. De afsluitende groepswedstrijd tegen Nigeria, dat vrijdag eerst nog tegen IJsland aantreedt, zal hoe dan ook gewonnen moeten worden. “We zullen alles moeten geven en hopen op een goede afloop. We hebben geen andere keuze meer.”

Perfecte wedstrijd

Hoe anders was de sfeer in het Kroatische kamp. Al deed aanvoerder Luka Modric zijn uiterste best om nuchter te blijven. “We hebben onze eerste doelstelling gehaald”, verwees de maker van de prachtige 2-0 naar de plaatsing voor de achtste finales bij het WK. “Maar laten we nu niet allemaal euforisch gaan doen. We moeten met beide voeten op de grond blijven staan. Dit is nog maar het begin.”

Volgens Modric kon Kroatië terugkijken op een ‘perfecte wedstrijd’. Vooral van de tweede helft had hij genoten. “Toen waren we helemaal in balans. We hadden veel balbezit en dwongen veel kansen en gelukkig ook drie doelpunten af.”

“Het leek misschien makkelijk zoals wij van Argentinië wisten te winnen, maar dat was het uiteraard niet. Deze zege zal ons veel vertrouwen geven voor het vervolg van het toernooi.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com