7,1 mln inschrijvingen Obamacare

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Meer dan 7 miljoen Amerikanen hebben zich ingeschreven voor de zorgwet Obamacare, die mensen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dat heeft president Obama bekendgemaakt aan het eind van de laatste dag dat mensen zich konden inschrijven.

“Deze wet maakt onze gezondheidszorg een stuk beter”, zei Obama. Hij verwacht dat de totale zorgkosten zullen dalen. Tientallen jaren waren zo’n 48 miljoen Amerikanen niet verzekerd voor zorg.

Geschat wordt dat ongeveer 7,1 miljoen Amerikanen zich hebben ingeschreven. Zij ontlopen daarmee volgend jaar een boete. Een maand geleden waren er nog maar vier miljoen inschrijvingen.

“Blijvertje”

De president zegt dat de wet een “blijvertje” is en “doet waarvoor hij is bedoeld”, ook al waren er de nodige strubbelingen om de wet in te voeren.

De Patient Protection and Affordable Care Act, zoals de wet officieel heet, lag van begin af aan zwaar onder vuur. De Republikeinen spreken van geldverspilling en vinden dat de wet de persoonlijke keuzevrijheid van mensen beperkt.

Ook waren er met de website waar Amerikanen zich moesten aanmelden veel problemen. Ook op de laatste dag was dat het geval. Door de grote belangstelling waren er technische problemen. Mensen die het inschrijvingsproces al in gang hebben gezet maar het nog niet hebben kunnen afronden krijgen uitstel.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com