6 ton olie gelekt na aanvaring VS

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bij een aanvaring tussen een olietanker en een vrachtschip in de haven van de Amerikaanse stad Houston is zo’n 636.000 liter olie weggelekt. De schepen kwamen zaterdag met elkaar in botsing.

Hulpdiensten hebben sindsdien geprobeerd om zo veel mogelijk olie op te vangen voor die in het water terechtkwam. De olietanker is inmiddels leeggepompt.

De tanker Summer Wind had zo’n 3,4 miljoen liter olie aan boord toen hij verongelukte. Volgens de kustwacht is een oliespoor ontstaan dat zo’n 20 kilometer de Golf van Mexico in loopt.

Afgesloten

De autoriteiten verwachten dat het opruimen van de olie nog enkele dagen in beslag kan nemen. De afgelopen twee dagen is de oliehaven van Houston vanwege opruimwerkzaamheden afgesloten geweest voor de scheepvaart. Ook maandag zal de haven niet bevaarbaar zijn.

De haven vormt de ingang van een drukbevaren olieroute door de VS. Doordeweeks varen dagelijks zo’n 80 schepen door de haven om olie van de platformen in de Golf van Mexico naar het binnenland van de VS te vervoeren. Zo’n 60 schepen liggen voor de ingang te wachten tot de haven weer opengaat.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com