1963: PSV landskampioen na zege op Ajax

1963: PSV landskampioen na zege op Ajax
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Landskampioen worden door Ajax te verslaan. Dat is het scenario dat zondag waarheid kan worden en waar veel PSV’ers reikhalzend naar uitkijken. Want dat moet een ongekend feest losmaken.

Alleen de wat oudere Eindhovenaar weet al hoe het voelt om door een zege op de Amsterdamse rivaal de titel te grijpen. De meeste supporters zullen het, in ieder geval tot zondagmiddag, moeten doen met de oude, maar zeer fraaie beelden van 9 juni 1963.

Het was het jaar waarin Reinier Paping de zwaarste Elfstedentocht ooit won, de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord en Philips het eerste cassettebandje op de markt bracht.

Toch is het zeer de vraag of het cassettebandje het grootste Eindhovense succes van 1963 genoemd kan worden. Het was voor de Philips Sport Vereniging namelijk ook het jaar van de eerste landstitel sinds 1951.

Met spelers al Fons van Wissen, Roel Wiersma, eredivisie-topscorer Pierre Kerkhoffs en de latere Ajax-keeper Gert Bals werd het kampioenschap binnengehaald door een 5-2 overwinning op Ajax, dat aantrad met onder anderen Sjaak Swart, Piet Keizer en Henk Groot.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com