10 jaar en tbs voor wurgen van ex

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een 33-jarige man uit Zevenaar is veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn ex-vriendin. De straf komt overeen met de eis van justitie.

De man wurgde zijn 30-jarige ex-vriendin in juli vorig jaar. Hij sloop ‘s nachts haar woning binnen met een ladder. Het raam van de logeerkamer stond open.

Volgens de rechtbank heeft de man zijn ex met voorbedachten rade omgebracht. Hij ging naar haar woning met het doel om haar iets aan te doen. Hij kneep haar keel meerdere keren dicht net zo lang tot ze niet meer ademde. Daardoor meent de rechtbank dat er geen sprake is van een opwelling.

Plas bloed

De vrouw laat een zoontje van 7 jaar achter. Hij trof zijn moeder de volgende ochtend aan in een plas bloed. Het jongetje staat onder behandeling van een psycholoog vanwege de traumatische ervaring.

De man en vrouw waren in de maand voor de moord uit elkaar gegaan. Volgens de rechtbank was de man woedend op zijn ex over het stuklopen van de relatie. Nadat het uit was, bedreigde hij haar meerdere malen met de dood. Ook hing hij haar kat op en er zijn sterke aanwijzingen dat hij haar auto onbestuurbaar maakte.

Cocaïne

De dader heeft een een gemengde persoonlijkheidsstoornis met borderline-, antisociale en paranoïde trekken. Ook is hij zwakbegaafd. Kort voor de moord gebruikte hij cocaïne. De rechtbank is bang dat het opnieuw misgaat wanneer hij weer een relatie krijgt. Daarom moet hij worden behandeld.

De Zevenaarder heeft niet alleen een straf gekregen, hij moet daarnaast onder meer de begrafenis betalen van het slachtoffer.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com