“1 dag feest, 12 maanden ellende”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In de eredivisie is het alleen nog maar de vraag wanneer Ajax kampioen wordt. Een niveau lager is het wél spannend. Koploper FC Dordrecht en achtervolger Willem II vechten zes wedstrijden voor het einde van de competitie om het kampioenschap. Beide trainers van die clubs, Jurgen Streppel (Willem II) en Harry van den Ham (FC Dordrecht) spraken in Langs de Lijn over de kampioensaspiraties.

Willem II degradeerde vorig jaar uit de eredivisie en heeft zichzelf als doel gesteld zo snel mogelijk weer terug te keren op het hoogste niveau. Coach Jurgen Streppel: “De druk in Tilburg is enorm. Mensen zien ons als het Ajax van de Jupiler League. Wij moeten aanvallend voetballen en ons niet ingraven. Als het bij rust niet al 2 of 3-0 staat is het publiek ontevreden.”

Feest en ellende

Ook FC Dordrecht gaat onverbloemd voor de titel. Trainer Harry van den Ham: “Ik wil kampioen worden. Is dat reeël? Ja, als je zolang bovenaan hebt gestaan wel.”

De prestatie van Dordrecht is knap omdat de club het kleinste budget van de Jupiler League heeft. Van den Ham geeft technisch manager Marco Boogers veel credits. “Hij heeft de spelers bij elkaar gezocht die goed passen in de speelwijze”. Over een eventuele promotie willen ze in Dordrecht nog niet teveel nadenken. “Er is bij ons al gezegd dat we dan 1 dag feest en daarna 12 maanden ellende hebben.”

Spannend tot het einde

Volgens Streppel is Willem II klaar voor een terugkeer op het hoogste niveau. “Natuurlijk is het niveauverschil enorm, maar je ziet aan Cambuur en Go Ahead Eagles wat er mogelijk is. Dat moeten wij ook kunnen.”

Op 4 april spelen Willem II en FC Dordrecht in Tilburg tegen elkaar. Een belangrijke duel, maar nog niet beslissend. Streppel: “De competitie zal tot het laatst toe spannend blijven. En vlak VVV en Excelsior ook nog niet uit.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com